Kilka pomysłów na imprezowe menu poniżej 😉
PRZYSTAWKI
Roladki drobiowe ze szpinakiem w cieście francuskim
Rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym
Rolada z mięsa mielonego z pieczarkami
Rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym
Kokilki z ciasta francuskiego z serkiem i wędzonym łososiem
Grillowany Camembert z miodem, orzechami i figami
Camembert w panierce z żurawiną
Tortilla z mięsem mielonym po meksykańsku
Wytrawne muffiny z salami, mozzarellą, oliwkami i suszonymi pomidorami
Mini tortille z łososiem i szpinakiem
Lawasz z farszem twarogowo-czosnkowym
Śliwka wędzona zapiekana w szynce szwarcwaldzkiej
Gruszka z serem pleśniowym zawinięte w szynkę parmeńską
Melon z serem pleśniowym zawinięte w szynkę szwarcwaldzką
Cukiniowe chipsy w ziołowo-serowej panierce
Spring rolls z warzywami i makaronem ryżowym
Paszteciki z ciasta francuskiego
Francuskie świderki ze szpinakiem i fetą
Guacamole z cebulą i pomidorem
SAŁATKI
Sałatka z paluszkami krabowymi surimi
Sałatka z rukolą, grillowaną gruszką i Camembrtem
Farfalle z mozzarellą, rukolą, pomidorkami i grillowanym kurczakiem
NA CIEPŁO
Żeberka w kapuście z dodatkiem jabłka, jałowca i kminku
Dewolaj (de vilaille, devolay)
Pierś kurczaka ze szpinakiem w plecionce z ciasta francuskiego
Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym
Biała kiełbasa duszona z warzywami
Pierś kurczaka zapiekana z cebulą
Makaron ryżowy z polędwiczką wieprzową
Tarta na francuskim spodzie z brokułem i migdałami
Karkówka pieczona z czerwoną kapustą
Zupa chrzanowa z klopsikami z białej kiełbasy
NAPOJE i ALKOHOLE
Lemoniada, pyszna i orzeźwiająca
DESERY
Pavlova – tort bezowy z mascarpone i owocami
Cynamonowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Ptysie z kremem ze śmietanki i mascarpone
Róże jabłkowe z ciasta francuskiego
Brownie z orzechami laskowymi i solą morską
Ciasto ze śliwkami i kruszonką