Camembert w panierce z żurawiną

Szybka, smaczna przekąska, na przyjęcie, urodziny lub dla niespodziewanych gości.

Składniki

  • ser Camembert, tyle sztuk ile porcji będziesz przygotowywać
  • jajko, 1-2 szt.
  • bułka tarta, do panierowania
  • żurawina (konfitura, najlepiej z kawałkami owoców), po 1 łyżeczce na krążek sera
  • olej, do smażenia

Wykonanie

  1. Każdy krążek sera Camembert obtaczamy w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej.
  2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron do lekkiego zrumienienia.
  3. Podajemy na ciepło z łyżeczką konfitury z żurawiny na wierzchu każdego krążka.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.