Kupując składniki do zrobienia tej sałatki miałam wiele wątpliwości, jednak kulinarna ciekawość zwyciężyła. I to był strzał w 10!
Zaskakujące i oryginalne połączenie smaków. Przygotowanie sałatki zajmuje dosłownie kilka minut i jest banalnie proste.
Ciekawa jestem czy się skusicie 😉
Składniki (na średnią miseczkę)
- tuńczyk w wodzie, 130 g
- jabłko, 1 szt.
- cebula, 1 szt.
- orzeszki ziemne solone, 140 g
- majonez, 4-5 łyżek (przepis na domowy majonez TUTAJ)
- kukurydza, 285 g (1 puszka)
- pieprz czarny mielony, do smaku
Wykonanie
- Tuńczyka odcedzamy z wody na sitku.
- Jabłko obieramy i razem z cebulą kroimy w drobną kostkę.
- Sałatkę układamy warstwowo kolejno od dołu:
– jabłko
– tuńczyk
– cebula – posypujemy lekko pieprzem
– orzeszki
– majonez (przepis na domowy majonez TUTAJ)
– kukurydza - Odstawiamy na chwilę do lodówki do „przegryzienia się”.
Smacznego 😉
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
Robię drugi raz 🙂 ciekawy smak.
Dziękuję 🙂
Paulina, bardzo się cieszę i życzę smacznego pozdrawiam