Delikatna, słodkawa w smaku, szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka.
Składniki
- paluszki krabowe (surimi), 250 g
- ananas plastry lub kostka, 1 puszka
- seler korzeń, 1 mały lub pół średniego
- kukurydza, ok 150-170 g w zależności od producenta (1 puszka)
- majonez, 3-4 łyżki
- sól i pieprz, do smaku
Wykonanie
- Paluszki krabowe kroimy w na średniej wielkości kawałki.
- Ananasa odsączamy na sitku (plastry kroimy w kostkę).
- Seler, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Do miski przekładamy starty seler, paluszki krabowe, ananasa, odsączoną kukurydzę, dodajemy majonez, przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem (często nie przyprawiam jej w ogóle), całość mieszamy.
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉