Sałatka z paluszkami krabowymi (surimi)

Delikatna, słodkawa w smaku, szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka.

Składniki

  • paluszki krabowe (surimi), 250 g
  • ananas plastry lub kostka, 1 puszka
  • seler korzeń, 1 mały lub pół średniego
  • kukurydza, ok 150-170 g w zależności od producenta (1 puszka)
  • majonez, 3-4 łyżki
  • sól i pieprz, do smaku

Wykonanie

  1. Paluszki krabowe kroimy w na średniej wielkości kawałki.
  2. Ananasa odsączamy na sitku (plastry kroimy w kostkę).
  3. Seler, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  4. Do miski przekładamy starty seler, paluszki krabowe, ananasa, odsączoną kukurydzę, dodajemy majonez, przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem (często nie przyprawiam jej w ogóle), całość mieszamy.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.