Ciasto „Żółty ser”

Jak zaskoczyć gości? Efekt WOW! gwarantowany 😉
Ser żółty na słodko, to pyszne delikatne ciasto, łatwe w przygotowaniu.

Składniki

  • jogurt naturalny, 600 g
  • galaretka cytrynowa, 4 op.
  • świeże mango, 2 szt.
  • cukier puder, 3-4 łyżki

Wykonanie

  1. Galaretki rozpuszczamy w 1,5 l wody (przygotowujemy wg opisu na opakowaniu, UWAGA mniej wody!).
  2. Rozpuszczone galaretki odstawiamy do wystudzenia.
  3. Mango przekrawamy na pół, wydrążamy miąższ i blendujemy go na jednolitą masę.
  4. Jogurt przekładamy do dużej miski, dodajemy pulpę z mango, cukier puder i dokładnie mieszamy.
  5. Następnie wlewamy wystudzone galaretki i również dokładnie mieszamy.
  6. Lekko gęstniejącą masę przelewamy do tortownicy lub innej foremki.
  7. Odstawiamy do lodówki na noc do stężenia.
  8. Na drugi dzień za pomocą łyżki do wydrążania lub łyżeczki robimy nieregularne dziurki jak w żółtym serze.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


2 odpowiedzi do “Ciasto „Żółty ser””

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.