Śliwka wędzona zapiekana w szynce szwarcwaldzkiej

Wykwintna, pyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się podczas spotkań towarzyskich i uroczystości. Zaskocz swoich gości 😉

Składniki
(porcja na 18 szt.)

  • śliwki suszone, 18 szt.
  • szynka szwarcwaldzka, 9 plastrów (opakowanie z Biedronki 100 g) – lub boczek wędzony

Wykonanie

  1. Każdy długi plaster szynki szwarcwaldzkiej przekrawamy na pół.
  2. Następnie zawijamy w niego śliwkę i przekłuwamy wykałaczką.
  3. Tak przygotowane przekąski układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Pieczemy w nagrzanym do 190 st. piekarniku przez 10 minut.
Śliwka wędzona zapiekana w szynce szwarcwaldzkiej
Śliwka wędzona zapiekana w szynce szwarcwaldzkiej

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉

 


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.