Pralinki z masłem orzechowym

Zdrowsza wersja słodyczy.
Niebiańsko słodkie, mięciutkie i wilgotne pralinki, które z łatwością przygotujesz w domu.

Składniki
Porcja na ok 15 szt.

  • masło orzechowe z kawałkami orzechów, ok. 0,5 szkl.
  • miód, 2 łyżki
  • mąka kokosowa, 2 łyżki
  • ulubiona czekolada,  1 tabliczka (u mnie deserowa)

Wykonanie

  1. W misce mieszamy masło orzechowe z miodem i mąką kokosową na jednolitą masę.
  2. Następnie formujemy  nieduże kuleczki, układamy na talerzu i wstawiamy do lodówki na ok 30 min.
  3. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
  4. Schłodzone pralinki wyjmujemy z lodówki i obtaczamy w czekoladzie.
  5. Ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.
  6. Przechowujemy w lodówce.

Smacznego 😉

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.