Truskawki w czekoladzie

Wyśmienite połączenie smaku świeżych truskawek i czekolady zapewne wprowadzi Was w dobry nastrój.
Deser idealny na romantyczne spotkanie we dwoje 😉

Składniki
Porcja dla 2 osób

  • truskawki, kilka sztuk
  • ulubiona czekolada lub cukierki czekoladowe, ok 100 g

Wykonanie

  1. Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy.
  2. Czekoladę lub cukierki rozpuszczamy w kąpieli wodnej:
    w garnku gotujemy wodę, na wierzchu garnka ustawiamy miseczkę (miseczka nie powinna dotykać tafli wody),  łamiemy do niej czekoladę lub wrzucamy cukierki. Całość mieszamy i podgrzewamy do momentu połączenia w jednolitą masę.
  3. Truskawki maczamy w ciepłej czekoladzie i odstawiamy do lodówki.

* aby ułatwić sobie maczanie truskawek w czekoladzie nabijamy je na patyczki
* aby truskawki podczas zastygania czekolady nie stykały się ze sobą można wbić patyczki np w połówkę jabłka

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉

 


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.