Mini tortille z łososiem i szpinakiem

Mini tortille z łososiem i szpinakiem
Mini tortille z łososiem i szpinakiem

Smaczna i łatwa przekąska na zimno. Nadzienie zależy tylko i wyłącznie od Waszej wyobraźni, jest mnóstwo wariantów, najlepiej użyjcie ulubionych składników.
Poniżej wersja z łososiem, serkiem kanapkowym oraz szpinakiem.

Składniki

  • tortilla (placki), 2 szt.
  • serek śmietankowy (u mnie Almette z ziołami),  150 g
  • łosoś wędzony, 100 g
  • szpinak baby świeży, 2-3 garście 
  • koperek świeży, 1 pęczek

Wykonanie

  1. Serek mieszamy w miseczce z pokrojonym drobno koperkiem.
  2. Placki tortilli smarujemy połową serka, na to wykładamy wykładamy liście szpinaku.
  3. Następnie na jednej połowie układamy wędzonego łososia.
  4. Zwijamy placki dość ciasno w rulony.
  5. Tortille (każdą osobno) zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.
  6. Po tym czasie odwijamy tortille z folii i ostrym nożem kroimy na proste bądź ukośne  ok. 2,5 centymetrowe kawałki.

Smacznego

Jedna odpowiedź do “Mini tortille z łososiem i szpinakiem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *