Site icon iMadzik

Imprezowe menu

Imprezowe menu

Imprezowe menu

Kilka pomysłów na imprezowe menu poniżej 😉

PRZYSTAWKI

Talerz serów 

Koktajl z krewetek

Roladki drobiowe ze szpinakiem w cieście francuskim

Rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym 

Rolada z mięsa mielonego z pieczarkami

Pieczeń z mięsa mielonego 

Schab pieczony

Schab gotowany w mleku  

Rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym

Pieczony filet kurczaka

Kokilki z ciasta francuskiego z serkiem i wędzonym łososiem

Grillowany Camembert z miodem, orzechami i figami

Camembert w panierce z żurawiną 

Tortilla z mięsem mielonym po meksykańsku

Wytrawne muffiny z salami, mozzarellą, oliwkami i suszonymi pomidorami

 

 

 

 

 

 

 

Mini tortille z szynką

Mini tortille z łososiem i szpinakiem  

Lawasz z farszem twarogowo-czosnkowym

Ogórki faszerowane twarożkiem

Śliwka wędzona zapiekana w szynce szwarcwaldzkiej 

Gruszka z serem pleśniowym zawinięte w szynkę parmeńską 

Melon z serem pleśniowym zawinięte w szynkę szwarcwaldzką

Cukiniowe chipsy w ziołowo-serowej panierce

Rolada szpinakowa z łososiem

Pasztet z cukinii

Spring rolls z warzywami i makaronem ryżowym

Paszteciki z ciasta francuskiego

Francuskie świderki ze szpinakiem i fetą

Pizzerinki z cukinii

Sałatka jarzynowa w szynce

Mini hot dogi

Mini hamburgery

Focaccia 

Hummus z ciecierzycy 

Guacamole z cebulą i pomidorem

Tatar ze śledzia

Śledzie w sosie curry

Śledź z cebulką w oleju 

Śledzie z zalewie octowej 

Ryba w galarecie

SAŁATKI

Sałatka z paluszkami krabowymi surimi

Sałatka gyros 

Sałatka z orzeszkami ziemnymi 

Sałatka z łososiem wędzonym 

Sałatka z awokado i mango 

Sałatka z rukolą, grillowaną gruszką i Camembrtem

Sałatka śledziowa

Caprese

Carpaccio z pieczonego buraka

Farfalle z mozzarellą, rukolą, pomidorkami i grillowanym kurczakiem

Sałatka brokułowa z fetą

Sałata z winegretem 

NA CIEPŁO

Zrazy z mięsa mielonego  

Żeberka w sosie własnym 

Żeberka w kapuście z dodatkiem jabłka, jałowca i kminku

Dewolaj (de vilaille, devolay)

Pierś kurczaka ze szpinakiem w plecionce z ciasta francuskiego

Kurczak pieczony na ryżu 

Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym

Biała kiełbasa duszona z warzywami

Leczo  

Fasolka po bretońsku 

Pierś kurczaka zapiekana z cebulą

Musaka – grecka zapiekanka 

Makaron ryżowy z polędwiczką wieprzową

Tarta na francuskim spodzie z brokułem i migdałami 

Karkówka pieczona z czerwoną kapustą

Rosół z imbirem

Flaczki drobiowe 

Zupa gyros  

Zupa gulaszowa

Zupa chrzanowa z klopsikami z białej kiełbasy

Żurek 

Zupa paprykowa z kabanosem 

Zupa gołąbkowa

Zupa z brokułem i serem
Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą 

NAPOJE i ALKOHOLE

Likier „Kukułka” 

Likier piernikowy

Wino Grzane – Grzaniec

Lemoniada, pyszna i orzeźwiająca

Koktajl truskawkowo-miętowy

DESERY

Galaretka kwiat 3D

Pavlova – tort bezowy z mascarpone i owocami 

Orzechowiec

Sernik krówka   

Sernik na zimno 

Galaretkowiec 

Ciasto „Żółty ser”

Deser „Słony kajmak”

Batony z masła orzechowego  

Pralinki z masłem orzechowym

Oszukany piernik

Ciasteczka z owocami i miodem

Ananaski w cieście francuskim  

Cynamonowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Ptysie z kremem ze śmietanki i mascarpone 

Muffinki wesołe Elfy

Róże jabłkowe z ciasta francuskiego  

Oponki | Pączki hiszpańskie

Karpatka

Brownie z orzechami laskowymi i solą morską 

Brownie z batatów

Truskawki w czekoladzie

Arbuz w czekoladzie 

Banan w czekoladzie

Mega czekoladowe muffinki

Muffinki z czerwoną porzeczką  

Ciasto ze śliwkami i kruszonką

Muffinki dyniowo-jabłkowe

Chatka Baby Jagi

 


Exit mobile version