Sezon grzybobrań w pełni, a kaszubskie lasy raczą nas sporą ilością grzybów, dlatego tym razem przepis na chyba najprostsze i najsmaczniejsze danie z grzybów leśnych.
Składniki
Porcja dla 3-4 osób
- świeże grzyby leśne, ok 1 kg
- cebula, 2-3 szt.
- masło klarowane, 2 łyżki
- tymianek, 1 łyżeczka
- sól i pieprz, do smaku
- natka pietruszki, 1 pęczek
Wykonanie
- Cebulę kroimy w piórka.
- Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
- Na patelni rozpuszczamy masło.
- Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę.
- Następnie dodajemy grzyby, całość mieszamy.
- Dodajemy tymianek, sól i pieprz (sporo pieprzu) 😉
- Dusimy pod przykryciem ok 20-25 min., co jakiś czas mieszając.
- Pod koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, mieszamy i ściągamy z ognia.
Smacznego 😉
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉