Makaron z kiełbasą i twarogiem to pomysł na szybki, łatwy i niedrogi obiad.
W kilka minut przygotujesz pyszne danie dla całej rodziny.
Składniki
Porcja dla 2 osób
- makaron świderki, 200 g
- kiełbasa (ulubiona), 200 g
- twaróg półtłusty, 200 g
- olej, do smażenia
- sól i pieprz, do smaku
- natka pietruszki, do posypania
Wykonanie
- Makaron gotujemy al dente w g wskazówek na opakowaniu.
- Kiełbasę kroimy w półplasterki i dość mocno podsmażamy na rozgrzanym oleju.
- Twaróg rozdrabniamy widelcem na mniejsze kawałki .
- Makaron wykładamy na talerze, dodajemy kiełbasę i posypujemy twarogiem.
- Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Podajemy posypane natką pietruszki.
Smacznego 😉
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉