Ekspresowe, chrupiące i łatwe w przygotowaniu ogórki małosolne bez wody.
Składniki
- ogórki gruntowe, 10 szt. (twarde, nie za duże i mniej więcej jednakowej wielkości)
- czosnek, 5-6 ząbków
- koperek, 1 pęczek
- sól, 1 łyżeczka
- papryka ostra, 0,5 łyżeczki
Wykonanie
- Ogórki, myjemy, osuszamy, odkrawamy końcówki.
- Do woreczka strunowego lub pojemnika z przykrywką dodajemy: ogórki, czosnek (ząbki przekrawam wzdłuż na pół), koperek (przekrawam pęczek na pół), sól i paprykę ostrą.
- Zamykamy worek lub pojemnik, potrząsamy nim do wymieszania się składników i odstawiamy do lodówki.
- Przy każdej „wizycie” w lodówce potrząsamy woreczkiem/pojemnikiem.
- Ogórki gotowe do zajadania na drugi dzień.

Smacznego 😉
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉