Szybka i łatwa w wykonaniu, smaczna, aromatyczna, idealna na śniadanie lub kolację.
Składniki
- jajka, 10 szt.
- szczypior, 1 pęczek
- koperek, 1 pęczek
- majonez, 2 łyżki
- musztarda, 1 łyżeczka
- jogurt naturalny, 2 łyżki
- zatar, 1 łyżeczka (opcjonalnie)
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Jajka ugotować na twardo (7-8 min.)
- Obrać, włożyć do miski, drobno rozgnieść widelcem.
- Dodać pokrojony drobno szczypior i koperek.
- Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i musztardą, dodać do miski.
- Dodać zatar, doprawić solą i pieprzem.
Smacznego
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
Uwielbiam pasty jajeczne! Jednak najczęściej ograniczam się do zmiksowania jajek na twardo z majonezem domowej roboty.
Można to potraktować jako świetną „bazę” i modyfikować ją na różne sposoby, szalejąc do woli 😉
Izabela, dzięki za czujność, musztarda edytowana 😉 pozdrawiam
Ja i moja rodzina uwielbiamy tę pastę. Nie daję zatargi i jak nie mam szczypiorku daję cebulę. W tym przepisie zabrakło po drodze musztardy. Pozdrawiam