Szybkie, aromatyczne, idealne do pieczywa, grzanek, ziemniaków i wielu innych. Na pewno polubicie je tak jak ja 😉
Składniki
- masło, 200 g
- czosnek, 5-6 ząbków
- sól, 0,5-1 łyżeczki
- koperek, mały pęczek
Wykonanie
- Masło zmiękczamy zostawiając je na kilka godzin w temperaturze pokojowej.
- Czosnek wyciskamy przez prasę i solimy szczyptą soli.
- Koperek drobno kroimy.
- Miękkie masło przekładamy do miski, dodajemy czosnek, koperek i sól. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy.
- Gotowe masło czosnkowe przekładamy do pojemniczka lub miseczki i wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).
Smacznego 🙂
*masło powinno być dość słone i powinien być mocno wyczuwalny czosnek
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
One Reply to “Masło czosnkowe”