Kanapki z dynią? – czemu nie 🙂 Wyrazista w smaku pasta z dyni z serem feta i słonecznikiem. Może uda się Was zaskoczyć 😉
Składniki
- purée z dyni, 1 szklanka (przepis TUTAJ)
- ser feta, 150 g
- ziarna słonecznika, 50 g
- czosnek, 1 ząbek
- świeża bazylia, 2 łyżki drobno posiekanej
- papryczka chilli, 0,5 szt. lub szczypta chilli w proszku
- zatar, 1 łyżeczka
- sok z cytryny, 2 łyżki
- oliwa, łyżeczka
Wykonanie
- Do rozdrabniacza wrzucamy wszystkie składniki (czosnek i papryczka chilli – bez pestek, drobno posiekane).
- Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
- Próbujemy, ewentualnie dosmaczamy. Jeśli pasta jest za gęsta dodajemy odrobinę soku z cytryny lub oliwy.
- Gotową pastę przechowujemy w zamkniętym pojemniku w lodówce.
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
Lubię takie pasty na kanapki! Sama często je robię. Ale takiej z dyni jeszcze nie jadłam! 🙂
Polecam, jest aromatyczna i wyrazista w smaku 🙂
Bardzo lubię pić sok z dynki, zrobiłam ostatnio nawet ciasto ale nie wyszło,a zupkę z miłą chęcią też spróbuj
Świetnie, polecam 🙂 a ja się przymierzam do ciacha 😉
Wydaje sie być smaczna!
Wczoraj degustowali ją biegacze z mojej grupy i bardzo im smakowała 😉
Dynie uwielbiam pod każdą postacią… zupka wygląda mniammm
Dziękuję i polecam, ma fajny pikantny posmak 🙂
ciekawe połączenie smaków 🙂
Polecam, naprawdę fajnie smakuje 😉
o mniam ! Muszę spróbować 🙂
Zachęcam i życzę smacznego 😉