Zdrowa, smaczna i bardzo pożywna pasta z wędzonej makreli to idealna propozycja na śniadanie lub kolację. Zajadają się nią dzieci i dorośli.
Składniki
- makrela wędzona, 1 szt.
- jajka ugotowane na twardo, 3-4 szt.
- średnia cebula, 1 szt.
- ogórki kiszone (lub konserwowe), 2-3 szt.
- natka pietruszki, 1 łyżka
- koperek świeży, 1 łyżka
- majonez, 2-3 łyżki
- jogurt naturalny, 2-3 łyżki
- sól, pieprz
Wykonanie
- Jajka rozgnieść w misce.
- Makrelę oczyścić z ości, rozdrobnić na kawałki.
- Cebulę i ogórka pokroić w drobną kostkę.
- Natkę i koperek pokroić drobno.
- Majonez wymieszać z jogurtem.
- Wszystko razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉