Propozycja obiadowa dla zabieganych. Szybo, tanio i smacznie – jest to możliwe, zobaczcie poniżej 😉
Składniki
Porcja dla 2 osób
- kiełbasa (ulubiona – u mnie śląska), 4 szt.
- cebula, 2-3 szt.
- pieczarki, 3-4 szt. (opcjonalnie)
- kasza gryczana, 2 woreczki
- olej, do smażenia
- surówka z ogórka kiszonego, przepis TUTAJ
Wykonanie
- Kaszę gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
- Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni.
- Kiełbasę kroimy w ok 0,5 cm plasterki, dodajemy do patelni z cebulą i mocno obsmażamy (jeśli dodajemy pieczarki, kroimy je w kostkę, dorzucamy do patelni).
- Całość podlewamy wodą (niedużo, tak aby zakryła kiełbasę).
- Całość gotujemy ok 10 min. (do odparowania sosu – jeśli sos jest za rzadki można go delikatnie zagęścić wodą z mąką).
Propozycja podania:
z kaszą gryczaną lub ziemniakami i surówką z ogórka kiszonego.
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
Apetycznie wygląda 🙂
Bardzo smaczne szybkie danie, polecam 😉