Propozycja obiadowa dla zabieganych. Szybo, tanio i smacznie – jest to możliwe, zobaczcie poniżej 😉
Składniki
Porcja dla 2 osób
- kiełbasa (ulubiona – u mnie śląska), 2 szt.
- domowy sos pieczeniowy, przepis TUTAJ – lub idąc całkowicie na skróty sos pieczeniowy ciemny z torebki
- kasza gryczana, 1 woreczek
- pieczarki, 3-4 szt. (opcjonalnie)
- olej, do smażenia
- surówka z ogórka kiszonego, przepis TUTAJ
Wykonanie
- Kaszę gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
- Kiełbasę kroimy w ok 0,5 cm plasterki i dosyć mocno obsmażamy na patelni (jeśli macie ochotę dodać pieczarki, je również kroimy i podsmażamy z kiełbasą)
- Domowy sos pieczeniowy podgrzewamy w garnku, sos z torebki przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu.
- Do ciepłego sosu przekładamy usmażoną kiełbasę (z pieczarkami) i całość chwilę gotujemy.
Propozycja podania:
z kaszą gryczaną lub ziemniakami i surówką z ogórka kiszonego.
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
Apetycznie wygląda 🙂
Bardzo smaczne szybkie danie, polecam 😉