Zdrowsza wersja słodyczy.
Niebiańsko słodkie, mięciutkie i wilgotne pralinki, które z łatwością przygotujesz w domu.
Składniki
Porcja na ok 15 szt.
- masło orzechowe z kawałkami orzechów, ok. 0,5 szkl.
- miód, 2 łyżki
- mąka kokosowa, 2 łyżki
- ulubiona czekolada, 1 tabliczka (u mnie deserowa)
Wykonanie
- W misce mieszamy masło orzechowe z miodem i mąką kokosową na jednolitą masę.
- Następnie formujemy nieduże kuleczki, układamy na talerzu i wstawiamy do lodówki na ok 30 min.
- W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
- Schłodzone pralinki wyjmujemy z lodówki i obtaczamy w czekoladzie.
- Ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.
- Przechowujemy w lodówce.
Smacznego
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu