Aromatyczne, szybkie, łatwe i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego, mocno cynamonowe.
Składniki
- ciasto francuskie, 1 op.
- cukier, 4 łyżki
- cynamon, 3 łyżki
- jajko, 1 szt.
lukier
- cukier puder
- sok z cytryny, kilka kropli
Wykonanie
- Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C.
- W miseczce mieszamy cukier z cynamonem.
- Ciasto francuskie rozwijamy.
- Następnie równomiernie posypujemy mieszanką cukru z cynamonem.
- Ciasto zwijamy ciasno wzdłuż dłuższej krawędzi.
- Następnie kroimy w ok 2 cm krążki.
- Ślimaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dostępach i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
- Wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 20 min.
- Jeszcze ciepłe smarujemy lukrem (cukier puder + kilka kropli soku z cytryny, mieszamy).
Smacznego 😉
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉