Cynamonowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Aromatyczne, szybkie, łatwe i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego, mocno cynamonowe.

Składniki

  • ciasto francuskie, 1 op.
  • cukier, 4 łyżki
  • cynamon, 3 łyżki
  • jajko, 1 szt.

lukier

  • cukier puder
  • sok z cytryny, kilka kropli

Wykonanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C.
  2. W miseczce mieszamy cukier z cynamonem.
  3. Ciasto francuskie rozwijamy.
  4. Następnie równomiernie posypujemy mieszanką cukru z cynamonem.
  5. Ciasto zwijamy ciasno wzdłuż dłuższej krawędzi.
  6. Następnie kroimy w ok 2 cm krążki.
  7. Ślimaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dostępach i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
  8. Wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 20 min.
  9. Jeszcze ciepłe smarujemy lukrem (cukier puder + kilka kropli soku z cytryny, mieszamy).

Smacznego 😉

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.