Jak zaskoczyć gości? Efekt WOW! gwarantowany 😉
Ser żółty na słodko, to pyszne delikatne ciasto, łatwe w przygotowaniu.
Składniki
- jogurt naturalny, 600 g
- galaretka cytrynowa, 4 op.
- świeże mango, 2 szt.
- cukier puder, 3-4 łyżki
Wykonanie
- Galaretki rozpuszczamy w 1,5 l wody (przygotowujemy wg opisu na opakowaniu, UWAGA mniej wody!).
- Rozpuszczone galaretki odstawiamy do wystudzenia.
- Mango przekrawamy na pół, wydrążamy miąższ i blendujemy go na jednolitą masę.
- Jogurt przekładamy do dużej miski, dodajemy pulpę z mango, cukier puder i dokładnie mieszamy.
- Następnie wlewamy wystudzone galaretki i również dokładnie mieszamy.
- Lekko gęstniejącą masę przelewamy do tortownicy lub innej foremki.
- Odstawiamy do lodówki na noc do stężenia.
- Na drugi dzień za pomocą łyżki do wydrążania lub łyżeczki robimy nieregularne dziurki jak w żółtym serze.
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
Rzeczywiście wygląda jak ser żółty. Jeszcze nie robiłam. Pozdrawiam
Polecam i pozdrawiam serdecznie 🙂