Ulubiony deser mojego dzieciństwa, co prawda wtedy przygotowywany ze śmietaną i cukrem, dziś lekko przeze mnie zmodyfikowany, nadal przywołuje beztroskie chwile 😉
Składniki
Porcja dla 2 osób
- truskawki, 0,5 kg
- jogurt naturalny, 170 g
- cukier wanilinowy, 1 łyżeczka
- miód, 1 łyżka
- listki mięty, do dekoracji
Wykonanie
- Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek.
- Kroimy na pół lub ćwiartki i przekładamy do miseczek.
- Do jogurtu dodajemy cukier waniliowy i miód, dokładnie mieszamy.
- Tak przygotowanym jogurtem zalewamy truskawki.
- Ozdabiamy listkami świeżej mięty.
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉