Szaszłyki z cukinii

Delikatna, warzywna przekąska z grilla.

Składniki (ilość w zależności od Waszych potrzeb)

  • cukinia
  • przyprawa do grilla lub ulubiona przyprawa
  • olej lub oliwa

Wykonanie

  1. Cukinię myjemy, osuszamy, tniemy na cieniutkie paski wzdłuż (robię to obieraczką do warzyw), skrapiamy olejem lub oliwą i posypujemy przyprawą do grilla ew. ulubioną przyprawą.
  2. Nadziewamy  jak harmonijkę na długą wykałaczkę.

*Cukinia jest bardzo delikatna dlatego dobrze grillować ją na tacce.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.