Delikatna polędwiczka wieprzowa z wyrazistym sosem z zielonego pieprzu to ciekawe połączenie smaków. W towarzystwie pieczonych ziemniaków oraz sałaty z winegretem będzie wyśmienitą propozycją obiadową.
Składniki
Porcja dla 4 osób
- polędwiczka wieprzowa, ok 400 g
- sól i pieprz, do smaku
- sos z zielonym pieprzem, wg przepisu TUTAJ
Wykonanie
- Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w ok 1,5 cm plastry.
- Każdy plaster rozgniatamy dłonią następnie przyprawiamy solą i pieprzem.
- Smażymy na patelni grillowej (lub zwykłej) z obu stron.
- Wykładamy na talerze i na wierzchu polewamy sosem z zielonego pieprzu.
Propozycja podania: z pieczonymi ziemniakami i sałatą z winegretem
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
Takie proste, a jakie ciekawe danie 🙂
Dokładnie i fajne połączenie smaków 🙂