Kokosanki

Kokosanki
Kokosanki

Dla miłośników kokosu i nie tylko. Delikatne, puszyste, szybkie i łatwe w wykonaniu.

Składniki

  • białka, 3 szt.
  • cukier, 20 dag
  • wiórki kokosowe, 20 dag

Wykonanie

  1. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę.
  2. Następnie powoli dodajemy cukier i wiórki kokosowe.
  3. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką nieduże kokosanki.
  4. Pieczemy w temperaturze 180 st, góra-dół, do momentu kiedy ciastka będą miały lekko rumiany kolor ok 15 min. (uważamy żeby się nie przypaliły).

Smacznego 🙂 

6 odpowiedzi do “Kokosanki”

  1. A jak sądzisz, czy dałoby się to zrobić z czymś innym niż cukier? Miodem? Próbowałaś może? Ja wiem, ze białko jest dość wymagającym czynnikiem i po prostu się rozpływa, ale zastanawia mnie alternatywa tego cukru…..

  2. oo superowo, z wielką ochotą zrobię, ostatnio kokosankami zajada się nawet mój psiak, malamut, który podkrada je dyskretnie z talerza 🙂

Dodaj komentarz