Pyszny, kremowy, aromatyczny sos pomidorowy. Idealny do gołąbków.
Składniki
- pomidory krojone, 1 puszka
- bulion, 150 ml
- czosnek, 2 ząbki
- cebula, 1 szt.
- śmietana do zup i sosów, ok 50 ml
- oregano, 1 łyżeczka
- przyprawy do smaku: sól, pieprz, cukier
Wykonanie
- Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodajemy pomidory i bulion i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
- Całość zagotowujemy, następnie dodajemy oregano i blendujemy.
- Na koniec dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
One Reply to “Domowy sos pomidorowy – kremowy i aromatyczny”