Sos tatarski to bardzo popularny dodatek do wędlin, mięs czy jajek.
Składniki
- majonez, ok 200 g
- gęsta śmietana lub jogurt naturalny, 2 łyżki
- musztarda ostra, 1 łyżka
- ogórek kiszony, 3 szt.
- pieczarki marynowane, 5-6 szt.
- cebula, 1 szt.
- czosnek, 2 ząbki
- szczypiorek, 1 pęczek
- sól i pieprz, do smaku
Wykonanie
- W dużej misce mieszamy majonez ze śmietaną (lub jogurtem) i musztardą.
- Czosnek, cebulę, pieczarki, ogórki i szczypiorek kroimy w drobną kosteczkę.
- Dorzucamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉