Szybkie, smaczne ciasteczka z owocami i miodem na cieście francuskim.
Składniki
Porcja na ok 12 szt.
- ciasto francuskie, 1 op.
- owoce, ulubione (u mnie truskawki i borówki)
- miód
- jajko, 1 szt.
- cukier puder, do posypania
Wykonanie
- Ciasto francuskie rozwijamy.
- Kroimy na 12 kwadratow.
- Na środku każdego wykładamy owoce i zawijamy boki ciasta.
- Następnie na owoce wylewamy po łyżeczce miodu.
- Boki ciasta francuskiego smarujemy roztrzepanym jajkiem.
- Pieczemy ok 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, na złoty kolor.
- Przestudzone ciastka posypujeny cukrem pudrem.
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉