Kolejna odsłona wakacyjnego deseru. Smaczna soczysta przekąska.
Składniki
- arbuz, plaster grubości ok 1,5 cm
- gorzka czekolada
- biała czekolada
- posypka ulubiona (u mnie czekoladowa) lub: orzeszki, wiórki kokosowe
- olej kokosowy lub masło, 1 łyżka
- śmietana kremówka, 2 łyżki
Wykonanie
- Plaster arbuza kroimy w trójkąty (jak pizzę).
- Czekolady rozpuszczamy kolejno w kąpieli wodnej:
w garnku gotujemy wodę, na wierzchu garnka ustawiamy miseczkę, łamiemy do niej czekoladę, dodajemy olej kokosowy lub masło oraz śmietankę. Całość mieszamy i podgrzewamy do momentu połączenia składników w jednolitą masę. - Jeden kąt arbuza maczamy w polewie lub łyżeczką oblewać z góry i obsypujemy posypką.
Przepis na truskawki w czekoladzie znajdziecie TUTAJ
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉