Pyszna, orzeźwiająca, owocowa lemoniada, którą przygotujecie w kilka minut.
Idealna na przyjęcia, urodziny, ogrodowe party czy grilla.
Uwielbiana przez dorosłych i dzieci.
Składniki
- cytryna
- limonka
- pomarańcza
- arbuz
- świeży ogórek
- liście mięty
- woda niegazowana
Wykonanie
- Wszystkie składniki dokładnie myjemy (cytrynę, limonkę i pomarańczę wyparzamy).
- Cytrynę, limonkę, pomarańczę i ogórka kroimy w plastry, następnie na polówki lub ćwiartki. Z miąższu arbuza wykrawamy małe kulki.
- Pokrojone owoce i listki mięty wrzucamy do dzbanka, całość zalewamy wodą.
- Lemoniadę najlepiej przygotować kilka godzin przed podaniem żeby owoce puściły soki.
Lemoniadę najlepiej podawać schłodzoną lub z kostkami lodu.
Fajnie sprawdzają się wcześniej zamrożone kulki arbuza, które będą pełniły funkcję lodu 🙂
Smacznego!
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉