Zdrowsza wersja tradycyjnych frytek.
Składniki
- batat, 1 szt.
- pietruszka, 2 szt.
- marchew, 2 szt.
- przyprawa do grilla, 2 łyżki
- olej lub oliwa, 3-4 łyżki
Wykonanie
- Warzywa myjemy, obieramy ze skóry i kroimy w słupki (jak frytki z ziemniaków).
- Przyprawę do grilla mieszamy z olejem.
- Frytki wrzucamy do miski, zalewamy olejem z przyprawą i dokładnie mieszamy.
- Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Pieczemy w temperaturze 180 st ok 25 min.
Smacznego
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
Dobry pomysł. Zrobię sobie jutro na obiad 🙂
Smacznego 😉
O kurcze, takie proste :). Spodziewałam się więcej pracy, więc z przyjemnością przetestuję na sobie ;).
Bardzo miło 😉 smacznego
Wow, frytek z pietruszki jeszcze nie próbowałam. To już wiem, co dziś na obiad. Wielkie dzięki za ten przepis 🙂
Cała przyjemność po mojej stronie smacznego
Proste, nieprzekombinowane i na bank pyszne. Zdecydowanie moje klimaty.