Site icon iMadzik

Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki

Czy liście rzodkiewki lądują w Waszych koszach na śmieci? Błąd!
Niedoceniane, zawierają więcej witamin niż sama rzodkiewka. Są źródłem witaminy C, wapnia, potasu, fosforu i żelaza, posiadają właściwości oczyszczające organizm z toksyn.
Liście rzodkiewki mają fajny lekko pikantny smak.
W kuchni nic nie powinno się marnować!

Składniki

Wykonanie

  1. Liście rzodkiewki dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Ziarna słonecznika lekko prażymy na suchej patelni.
  3. Do blendera wkładamy wszystkie składniki i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Jeśli pesto jest zbyt gęste dolewamy odrobinkę oliwy.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉

 

 


Exit mobile version