Site icon iMadzik

Makaron ryżowy z polędwiczką wieprzową

Makaron ryżowy z polędwiczką wieprzową

Makaron ryżowy z polędwiczką wieprzową

Smaczne i łatwe w przygotowaniu danie z makaronem ryżowym i polędwiczką wieprzową z orientalną nutką.

Składniki
Porcja dla 2-3 osób

Wykonanie

  1. Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i oczyszczamy z błonek.
  2. Następnie kroimy w cienkie paski i przekładamy do miski.
  3. Pokrojoną polędwiczkę zalewamy sosem sojowym i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir. Mieszamy i odstawiamy na ok 1 godzinę do „przegryzienia”.
  4. Makaron przygotowujemy wg opisu na opakowaniu.
  5. Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy polędwiczki, ok 2-3 min.
  6. Następnie dodajmy mieszankę chińską i smażymy ok 2 min.
  7. Po tym czasie dodajemy makaron.
  8. Całość doprawiamy solą i pieprzem (można dodać jeszcze odrobinkę sosu sojowego).
  9. Chwilkę smażymy mieszając, zdejmujemy z ognia i serwujemy.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Exit mobile version