Site icon iMadzik

Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie

Tradycyjny śledź w śmietanie – pychota 😉 a co powiecie na równie smaczną wersję „light”?

Składniki

  1. Śledzie odsączyć na sicie, pokroić na średnie kawałki.
  2.  Cebulę pokroić w grubą kostkę.
  3. Jabłko pokroić w mniejszą kostkę lub zetrzeć na grubej tarce.
  4. W misce wymieszać jogurt naturalny ze śmietaną, przyprawić solą (UWAGA śledzie są słone) i pieprzem.
  5. Wrzucić cebulę, jabłko i śledzie.
  6. Dodać sok z cytryny i pokrojony koperek.
  7. Dobrze jak chwilę się „przegryzą”.
  8. Podawać z ziemniakami ugotowany na parze lub z wody.

* można zrobić z samym jogurtem naturalnym (ja jednak lubię lekki posmak śmietany) 😉

Smacznego 😉

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉

 


Exit mobile version