Site icon iMadzik

Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Makaron w delikatnym, kremowym, jednak wyrazistym sosie.
Idealna propozycja na szybki, smaczny obiad dla zabieganych.

Składniki
Porcja dla 2 osób

Wykonanie

  1. Makaron gotujemy al dente wg wskazówek na opakowaniu.
  2. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek, następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek, szklimy.
  3. W miseczce roztrzepujemy żółtka ze śmietanką, dodajemy starty ser, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
  4. Pod patelnią z boczkiem zmniejszamy ogień, dodajemy makaron + chochlę wody, w której się gotował i mieszamy.
  5. Na patelnię wlewamy masę z żółtek, całość dokładnie mieszamy i ściągamy patelnię z ognia.
  6. Gotowe danie posypujemy na talerzach odrobiną parmezanu i natką pietruszki.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Exit mobile version