Site icon iMadzik

Kotlety z siekanej piersi kurczaka

Kotlety z siekanej piersi kurczaka

Kotlety z siekanej piersi kurczaka

Drobiowy mielony – owszem, ale jego wyjątkowość polega na pokrojeniu drobno piersi kurczaka, a nie tradycyjnym zmieleniu jej.  Przekonajcie się jak znacząca jest różnica w smaku 😉

Składniki

Wykonanie

  1. Pierś kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w drobnego kawałki.
  2. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, posypujemy lekko solą, żeby zmiękły.
  3. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy, czym dłużej, tym kotlety będą bardziej puszyste.
  4. Sprawdzamy, ewentualnie doprawiamy do smaku.
  5. Formujemy kotlety (jeśli masa się klei moczymy ręce w zimnej wodzie) i panierujemy w bułce tartej.
  6. Na patelni rozgrzewamy olej, wykładamy gotowe kotlety i smażymy na złoty kolor.
Kotlety z siekanej piersi kurczaka

Smacznego 🙂 

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Exit mobile version