Site icon iMadzik

Gruszka z serem pleśniowym zawinięta w szynkę parmeńską

Gruszka z serem pleśniowym zawinięte w szynkę parmeńską

Gruszka z serem pleśniowym zawinięte w szynkę parmeńską

Przekąska wobec której nie można przejść obojętnie. Idealne połączenie smaków. Koniecznie spróbujcie.

Składniki

Wykonanie

  1. Gruszki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Każdą połówkę kroimy na 4 części i skrapiamy sokiem z cytryny. 
  2. Ser pleśniowy kroimy i paski.
  3. Na plastrach szynki układamy gruszki, ser pleśniowy i gałązki rukoli.
  4. Zwijany w ruloniki, które podajemy w całości lub kroimy w mniejsze części.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Exit mobile version