Truskawki z jogurtem naturalnym

Ulubiony deser mojego dzieciństwa, co prawda wtedy przygotowywany ze śmietaną i cukrem, dziś lekko przeze mnie zmodyfikowany, nadal przywołuje beztroskie chwile 😉

Składniki

Porcja dla 2 osób

  • truskawki, 0,5 kg
  • jogurt naturalny, 170 g
  • cukier wanilinowy, 1 łyżeczka
  • miód, 1 łyżka
  • listki mięty, do dekoracji

Wykonanie

  1. Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek.
  2. Kroimy na pół lub ćwiartki i przekładamy do miseczek.
  3. Do jogurtu dodajemy cukier waniliowy i miód, dokładnie mieszamy.
  4. Tak przygotowanym jogurtem zalewamy truskawki.
  5. Ozdabiamy listkami świeżej mięty.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.