Szaszłyki z pieczarek

Pomysł na podanie pieczarek w formie przekąski z grilla.

Składniki
(ilość w zależności od Waszych potrzeb)

  • świeże pieczarki
  • przyprawa do grilla lub ulubiona przyprawa
  • olej lub oliwa

Wykonanie

  1. Pieczarki dokładnie oczyszczamy, osuszamy, nie obieramy (!), przekrawamy na pół  wzdłuż (małe w całości), skrapiamy olejem lub oliwą i posypujemy przyprawą do grilla ew. ulubioną przyprawą.
  2. Nadziewamy  na długą wykałaczkę.

*Pieczarki są dość delikatne dlatego dobrze grillować je na tacce.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉

 


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.