Szaszłyki z cukinii

Delikatna, warzywna przekąska z grilla.

Składniki (ilość w zależności od Waszych potrzeb)

  • cukinia
  • przyprawa do grilla lub ulubiona przyprawa
  • olej lub oliwa

Wykonanie

  1. Cukinię myjemy, osuszamy, tniemy na cieniutkie paski wzdłuż (robię to obieraczką do warzyw), skrapiamy olejem lub oliwą i posypujemy przyprawą do grilla ew. ulubioną przyprawą.
  2. Nadziewamy  jak harmonijkę na długą wykałaczkę.

*Cukinia jest bardzo delikatna dlatego dobrze grillować ją na tacce.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.