Melon z serem pleśniowym zawinięty w szynkę szwarcwaldzką

Świetna wiosenna przekąska.  Idealne połączenie smaków.

Składniki

  • melon, 1 szt. (mały)
  • szynka szwarcwaldzka,  12 plastrów
  • ser pleśniowy, 1 op. ok 150 g
  • rukola
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka

Wykonanie

  1. Melona, przekrawamy na pół, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na paski (szerokości szynki) i skrapiamy sokiem z cytryny.
  2. Ser pleśniowy kroimy i paski.
  3. Na plastrach szynki układamy melona, ser pleśniowy i gałązki rukoli.
  4. Zwijany w ruloniki, które podajemy w całości lub kroimy w mniejsze części.
Melon z serem pleśniowym zawinięte w szynkę szwarcwaldzką
Melon z serem pleśniowym zawinięte w szynkę szwarcwaldzką

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.