Masło czosnkowe

Szybkie, aromatyczne, idealne do pieczywa, grzanek, ziemniaków i wielu innych. Na pewno polubicie je tak jak ja 😉

Składniki

  • masło, 200 g
  • czosnek, 5-6 ząbków
  • sól, 0,5-1 łyżeczki
  • koperek, mały pęczek

Wykonanie

  1. Masło zmiękczamy zostawiając je na kilka godzin w temperaturze pokojowej.
  2. Czosnek wyciskamy przez prasę i solimy szczyptą soli.
  3. Koperek drobno kroimy.
  4. Miękkie masło przekładamy do miski, dodajemy czosnek, koperek i sól. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy.
  5. Gotowe masło czosnkowe przekładamy do pojemniczka lub miseczki i wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).

 

Masło czosnkowe
Masło czosnkowe

Smacznego 🙂

*masło powinno być dość słone i powinien być mocno wyczuwalny czosnek

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Jedna odpowiedź do “Masło czosnkowe”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.