Łazanki z domową masą makową

Słodkie, smaczne, pachnące bakaliami wigilijne danie. Do jego „szybkiej” wersji możecie użyć gotowej masy makowej oraz kupnego makaronu. U mnie domowa masa makowa wg tego przepisu.

Składniki

  • makaron łazanki, 200 g
  • domowa masa makowa lub kupna, ok 200-250 g
    (jeśli masa makowa jest kupna to warto dodać do niej ulubione bakalie np.: orzechy, skórka pomarańczowa, rodzynki, suszone owoce, miód itp.)

Wykonanie

  1. Makaron łazanki gotujemy wg opisu na opakowaniu.
  2. Kupną masę makową przekładamy do rondela, mieszamy z miodem i bakaliami. Podgrzewamy kilka minut.
  3. Makaron po ugotowaniu osączamy z wody i mieszamy z masą makową.
Smacznego 🙂
Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.