Gruszka z serem pleśniowym zawinięta w szynkę parmeńską

Przekąska wobec której nie można przejść obojętnie. Idealne połączenie smaków. Koniecznie spróbujcie.

Składniki

  • gruszka, 1 szt. (słodka)
  • szynka parmeńska,  12 plastrów
  • ser pleśniowy, 1 op. ok 150 g
  • rukola
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka

Wykonanie

  1. Gruszki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Każdą połówkę kroimy na 4 części i skrapiamy sokiem z cytryny. 
  2. Ser pleśniowy kroimy i paski.
  3. Na plastrach szynki układamy gruszki, ser pleśniowy i gałązki rukoli.
  4. Zwijany w ruloniki, które podajemy w całości lub kroimy w mniejsze części.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.