Domowy sos tatarski

Sos tatarski to bardzo popularny dodatek do wędlin, mięs czy jajek.

Składniki

  • majonez, ok 200 g
  • gęsta śmietana lub jogurt naturalny, 2 łyżki
  • musztarda ostra, 1 łyżka
  • ogórek kiszony, 3 szt.
  • pieczarki marynowane, 5-6 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 2  ząbki
  • szczypiorek, 1 pęczek
  • sól i pieprz, do smaku

Wykonanie

  1. W dużej misce mieszamy majonez ze śmietaną (lub jogurtem) i musztardą.
  2. Czosnek, cebulę, pieczarki, ogórki i szczypiorek kroimy w drobną kosteczkę.
  3. Dorzucamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.