Bigos z młodej kapusty

Szybki i łatwy w przygotowaniu, delikatny w smaku bigos z młodej kapusty, na masełku z koperkiem i dodatkiem ulubionej kiełbaski – to wiosenny hit!

Składniki

  • młoda kapusta, 1 główka ok 800 g
  • ulubiona kiełbasa, ok 100 g
  • cebula, 1 szt.
  • masło, 1 łyżka
  • liść laurowy, 2-3 szt.
  • ziele angielskie, 2-3 kulki
  • pieprz czarny, 3-4 kulki
  • cukier, 1 płaska łyżeczka
  • sól i pieprz, do smaku
  • koperek, 1 pęczek

Wykonanie

  1. W wysokiej patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę.
  2. Następnie dodajemy umytą, poszatkowaną kapustę. Chwilę razem podsmażamy (3-4 min.).
  3. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz kulki. Polewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości kapusty.
  4. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  5. Pod koniec gotowania dodajemy drobno pokrojony koperek. Dokładnie mieszamy.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.