Zupa paprykowa z kabanosem

Rozgrzewająca, aromatyczna zupa w stylu meksykańskim.

Składniki

Porcja dla 2 osób

  • kabanos, 2 szt. (ok 150 g)
  • papryka czerwona, 100 g
  • włoszczyzna świeża lub mrożona paski, 100 g
  • kukurydza z puszki, 2 łyżki
  • ryż naturalny brązowy, 60 g
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki
  • keczup, 1 łyżka
  • przyprawa do potraw meksykańskich, 1 łyżeczka
  • bulion, 1 l
  • liść laurowy, 2 szt
  • ziele angielskie, 3 kulki
  • pieprz czarny kulki, 5 szt
  • sól i pieprz

Wykonanie

  1. Kabanosa i paprykę kroimy w dowolne kawałki. 
  2. Do gotujacego się bulionu dodajemy ryż i gotujemy 5 min.
  3. W tym czasie na rozgrzanym oleju podsmażamy kabanosa i paprykę. Po chwili przekładamy do garnka z gotującym się ryżem.
  4. Następnie dodajemy włoszczyznę i gotujemy ok 20 min.
  5. Pod koniec gotowania wrzucamy kukurydzę, koncentrat pomidorowy i keczup.
  6. Dodajemy przyprawę do potraw meksykańskich, próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


4 odpowiedzi do “Zupa paprykowa z kabanosem”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.