Pasta kanapkowa z makreli

Pasta kanapkowa z makreli
Pasta kanapkowa z makreli

Zdrowa, smaczna i bardzo pożywna pasta z wędzonej makreli to idealna propozycja na śniadanie lub kolację. Zajadają się nią dzieci i dorośli.

Składniki

  • makrela wędzona, 1 szt.
  • jajka ugotowane na twardo, 3-4 szt.
  • średnia cebula, 1 szt.
  • ogórki kiszone (lub konserwowe), 2-3 szt.
  • natka pietruszki, 1 łyżka
  • koperek świeży, 1 łyżka
  • majonez, 2-3 łyżki
  • jogurt naturalny, 2-3 łyżki
  • sól, pieprz

Wykonanie

  1. Jajka rozgnieść w misce.
  2. Makrelę oczyścić z ości, rozdrobnić na kawałki.
  3. Cebulę i ogórka pokroić w drobną kostkę.
  4. Natkę i koperek pokroić drobno.
  5. Majonez wymieszać z jogurtem.
  6. Wszystko razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *