Pasta jajeczna

Szybka i łatwa w wykonaniu, smaczna, aromatyczna, idealna na śniadanie lub kolację.

Składniki

  • jajka, 10 szt.
  • szczypior, 1 pęczek
  • koperek, 1 pęczek
  • majonez, 2 łyżki
  • musztarda, 1 łyżeczka
  • jogurt naturalny, 2 łyżki
  • zatar, 1 łyżeczka (opcjonalnie)
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo (7-8 min.)
  2. Obrać, włożyć do miski, drobno rozgnieść widelcem.
  3. Dodać pokrojony drobno szczypior i koperek.
  4. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i musztardą, dodać do miski.
  5. Dodać zatar, doprawić solą i pieprzem.

Smacznego

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


4 odpowiedzi do “Pasta jajeczna”

  1. Ja i moja rodzina uwielbiamy tę pastę. Nie daję zatargi i jak nie mam szczypiorku daję cebulę. W tym przepisie zabrakło po drodze musztardy. Pozdrawiam

Skomentuj iMadzik Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.